

Herbata zielona Queen of Jasmine 100g Bio-Flavo
Opis
Herbata zielona Queen of Jasmine 100g Bio-Flavo
WYŚMIENITA herbata zielona Queen of Jasmine pozyskiwana jest z krzewu Camellia sinensis rosnącego głównie w Azji. Aby uzyskać herbatę jaśminową przekłada się listki herbaciane kwiatami jaśminu aż do uzyskania pięknego aromatu.
Korzyści z picia herbaty Queen of Jasmine
W listkach herbaty znajdziemy ogrom substancji odżywczych a więc teinę, która ma działanie pobudzające, przyśpiesza przemianę materii, poprawia koncentrację, refleks, zmniejsza senność, poprawia nastrój. Herbata zielona zapobiega próchnicy zębów, chorobom serca i układu krążenia, miażdżycy, jaskrze.
Substancje odżywcze herbaty Queen of Jasmine
Napary z herbaty zielonej Queen of Jasmine mają wiele cennych właściwości. Zawierają ogrom związków biologicznie czynnych i substancji odżywczych takich jak alkaloidy purynowe (teina), aminokwasy, lipidy, nieco witamin jak C, A, E, K, z grupy B. Występują tu również makroelementy jak potas, wapń, magnez, glin, mangan, żelazo i trochę mikroelementów jak selen, czy fluor. Zasadniczą rolę jednak odgrywają polifenole spośród, których najwięcej jest katechin będących silnymi przeciwutleniaczami.
Polifenole i ich cudowne właściwości
Polifenole znalezione w herbacie zielonej:
- Kwasy fenylokarboksylowe - kwas galusowy o działaniu antyoksydacyjnym
- Flawonole; kemferol o działaniu rozkurczowym, przeciwzapalnym, przeciwalergicznym, przeciwgrzybiczym, kwercetyna o działaniu antyzapalnym, przeciwmiażdżycowym, przeciwzakrzepowym, antyalergicznym, mirycetyna o działaniu antynowotworowym, przeciwmiażdżycowym
- Flawanole (w suchej masie nawet 30-40%): katechiny np. epikatechiny, galusan epikatechiny, ale przede wszystkim galusan epigallokatechiny, bardzo silny antyutleniacz – zmniejszają poziom cholesterolu LDL, działają przeciwmutagennie, obniżają ciśnienie tętnicze krwi, pomagają w walce z otyłością, zapobiegają chorobom układu sercowo-naczyniowego, wspomagają w walce z cukrzycą, przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
Wykorzystanie herbaty jaśminowej
Herbatę zieloną Queen of Jasmine parzy się w temperaturze 65-80 °C przez 3-4 minuty. Herbatę tą można parzyć kilkakrotnie. Pierwszy napar ma właściwości pobudzające, orzeźwiające, natomiast następne uspokajające, relaksujące. Zaleca się, żeby pierwszy napar odlać, gdyż może zawierać sporo zanieczyszczeń. Zieloną herbatę powszechnie stosuje się w kosmetologii do produkcji balsamów, kremów, toników a nawet perfum. Olejek herbaciany wykorzystywany jest do produkcji środków antygrzybicznych np. do walki z grzybicą paznokci.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje

