Herbata zielona Queen of Jasmine 250g Bio-Flavo
towar niedostępny
Opis
Herbata zielona Queen of Jasmine 250g Bio-Flavo
WSPANIAŁA herbata zielona Queen of Jasmine pozyskiwana jest z krzewu Camellia sinensis. Aby uzyskać herbatę jaśminową przekłada się listki herbaciane kwiatami jaśminu aż do uzyskania charakterystycznego smaku i aromatu.
Korzyści z picia herbaty Queen of Jasmine
W listkach herbaty znajdziemy całą gamę substancji odżywczych a przede wszystkim alkaloidy teinę i teobrominę (pochodne kofeiny), które mają działanie pobudzające a więc zmniejszają senność. Poza tym przyśpieszają spalanie, poprawiają koncentrację, refleks czy nastrój. Herbata zielona zapobiega próchnicy zębów (fluor), chorobom serca i układu krążenia, miażdżycy, jaskrze. Działa antynowotworowo (antyutleniająco w stosunku do wolnych rodników), przeciwstarzeniowo a nawet odmładzająco.
Substancje odżywcze herbaty Queen of Jasmine
Napary z herbaty zielonej Queen of Jasmine mają wiele cennych właściwości. Zawierają ogrom związków biologicznie czynnych i substancji odżywczych takich jak alkaloidy purynowe (teina), aminokwasy, lipidy, nieco witamin jak C, A, E, K, z grupy B. Drogocenne są również obecne w herbacie makroelementy takie jak potas, wapń, magnez, glin, żelazo i trochę mikroelementów jak selen, mangan czy fluor. Zasadniczą rolę jednak odgrywają polifenole spośród, których najwięcej jest katechin będących bardzo silnymi antyoksydantami.
Polifenole i ich wspaniałe właściwości
Polifenole znalezione w herbacie zielonej:
- Kwasy fenylokarboksylowe - kwas galusowy o działaniu antyoksydacyjnym
- Flawonole; kemferol o działaniu rozkurczowym, przeciwzapalnym, przeciwalergicznym, przeciwgrzybiczym, kwercetyna o działaniu antyzapalnym, przeciwmiażdżycowym, przeciwzakrzepowym, antyalergicznym, mirycetyna o działaniu antynowotworowym, przeciwmiażdżycowym
- Flawanole (w suchej masie nawet 30-40%): katechiny np. epikatechiny, galusan epikatechiny, ale przede wszystkim galusan epigallokatechiny, bardzo silny antyutleniacz – zmniejszają poziom cholesterolu LDL, działają przeciwmutagennie, obniżają ciśnienie tętnicze krwi, pomagają w walce z otyłością, zapobiegają chorobom układu sercowo-naczyniowego, wspomagają w walce z cukrzycą, przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
Wykorzystanie herbaty jaśminowej
Herbatę zieloną Queen of Jasmine parzy się w temperaturze 65-80 °C przez 3-4 minuty w proporcji 1g suszu na 100 ml wody. Herbatę tą można zaparzyć powtórnie ale aromat jaśminowy będzie już lżejszy, słabiej wyczuwalny. Pierwszy napar ma właściwości pobudzające, orzeźwiające, natomiast następny uspokajające, relaksujące.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje
7% zniżki za pierwsze zakupy z rejestracją