Waluty
Promocje
OLEJEK ETERYCZNY SOSNOWY 30ML BIOMUS
OLEJEK ETERYCZNY SOSNOWY 30ML BIOMUS

12,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

szt.
SREBRO KOLOIDALNE 25 ppm, Argentum200, aerozol 150 ml
SREBRO KOLOIDALNE 25 ppm, Argentum200, aerozol 150 ml

9,99 zł

Cena regularna: 11,99 zł

szt.
AKSAMITKA KWIATY SUSZONE 50G
AKSAMITKA KWIATY SUSZONE 50G

6,00 zł

Cena regularna: 8,00 zł

szt.
 Lion’s Mane 30:1 Mycodrop  kapsułki 60 szt.
Lion’s Mane 30:1 Mycodrop kapsułki 60 szt.

29,00 zł

Cena regularna: 32,00 zł

szt.
Mycodrop Mushroom Complex 7 w 1, kapsułki 60 szt.
Mycodrop Mushroom Complex 7 w 1, kapsułki 60 szt.

48,75 zł

Cena regularna: 52,75 zł

szt.
KAWA z grzybami, mushroom coffee 7 in 1, proszek 250 g Mycodrop
KAWA z grzybami, mushroom coffee 7 in 1, proszek 250 g Mycodrop

59,95 zł

Cena regularna: 64,95 zł

szt.
PEELING KONOPNY 500mg CBD 250g
PEELING KONOPNY 500mg CBD 250g

50,99 zł

Cena regularna: 55,99 zł

szt.
Masło MANGO & Awokado 120ml
Masło MANGO & Awokado 120ml

33,90 zł

Cena regularna: 36,90 zł

szt.
ANTY TARKA  50 ml Opcja Natura
ANTY TARKA 50 ml Opcja Natura

27,85 zł

Cena regularna: 30,85 zł

szt.
ZDROWY dezodorant PINIA & Grejpfrut 50ml
ZDROWY dezodorant PINIA & Grejpfrut 50ml

26,95 zł

Cena regularna: 28,55 zł

szt.
Szampon ORGANIQUE Pour Homme  do włosów dla mężczyzn 250 ml
Szampon ORGANIQUE Pour Homme do włosów dla mężczyzn 250 ml

32,50 zł

Cena regularna: 35,50 zł

szt.
Krem Extra Energy dla mężczyzn nawilżający 50ml
Krem Extra Energy dla mężczyzn nawilżający 50ml

14,65 zł

Cena regularna: 16,65 zł

szt.

OLEJEK JOJOBA 100ML

OLEJEK JOJOBA 100ML
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,95 zł

Cena regularna:

24.95
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

✨ OLEJEK JOJOBA 100ML TRZY ZIARNA

 

✨ Olej jojoba nierafinowany Trzy Ziarna

Do produkcji olejku wykorzystuje się nasiona simondsji, krzewu, z którego wytwarza się olej jojoba. Jojoba to poprawna wymowa. Olej jojoba, mimo swojej potocznej nazwy, jest tak naprawdę płynnym woskiem. Zestala się poniżej 7 stopni Celsjusza. Po tym czasie staje się nieprzejrzysty i można dostrzec kryształki. Olej jojoba ma złotożółty kolor i delikatny, orzechowy zapach.

 

✨ CECHY oleju jojoba

Olej jojoba może być wykorzystywany w kosmetyce oraz jako składnik do olejków eterycznych (np. Olej jojoba może być stosowany do masażu aromaterapeutycznego lub jako składnik innych olejów roślinnych.

Ma dużą wytrzymałość, co przedłuża okres przydatności do spożycia olejów, które mają mniejszą gęstość.

Olej jojoba wytrzymuje temperaturę do 300 stopni Celsjusza.

Możesz go używać w stanie nierozcieńczonym nawet przy problemach z trądzikiem czy łupieżem.

Popularność oleju Jojoba wynika z jego doskonałej wchłanialności przez skórę i właściwości antybakteryjnych. Osoby z tłustą skórą mogą go stosować bez obaw. Zawiera palmitynian cetylu, który natłuszcza i nawilża skórę, skwalen, który jest składnikiem płaszcza hydrolipidowego skóry, fitosterole i nienasycone kwasy tłuszczowe, a także witaminę E, znaną również jako witamina młodości.

 

Najczęściej olej Jojoba wykorzystuje się jako:

  • Nierozcieńczony kosmetyk do pielęgnacji całego ciała, w tym włosów i twarzy.
  • Składnik w olejkach eterycznych, który jest używany w aromaterapii.
  • Dodatek do olejów roślinnych, dzięki którym można przedłużyć ich trwałość.

 

 

✨ Właściwości oleju jojoba

  • Wysoka odporność na temperatury do 300° Celsjusza
  • Hamuje wzrost i ma właściwości przeciwgrzybiczne.
  • Nawilża i natłuszcza skórę.
  • Reguluje wydzielanie sebum.
  • Łatwo wchłania się w skórę.
  • Nawilża i ujędrnia skórę.
  • Wzmacnia warstwę hydrolipidową skóry.
  • Pogrubia skórę i wypełnia zmarszczki.
  • Oczyszcza skórę.

 

Olej jojoba dla skóry

Olej jojoba to świetny, uniwersalny krem do twarzy. Dzięki swoim właściwościom oczyszczającym, hamującym rozwój bakterii i zapobiegającym namnażaniu się grzybów, może być stosowany np. jako środek do demakijażu, także w przypadku skóry trądzikowej lub skóry ze stanami zapalnymi/podrażnieniami. Dobrym pomysłem, po delikatnym umyciu skóry ściereczką nasączoną olejkiem, jest usunięcie tłustych pozostałości poprzez delikatne przyłożenie ręcznika do twarzy.

Olej jojoba może być stosowany na wiele sposobów. Może być stosowany jako krem nawilżający i przeciwzmarszczkowy. Szybko wchłania się w skórę i zagęszcza ją, wypełniając zmarszczki. Naskórek jest warstwą ochronną, która naturalnie pokrywa skórę. Olej jojoba nawilża, ale nie powoduje przetłuszczania się skóry. Dzięki temu jest odpowiedni dla osób z cerą tłustą lub trądzikową.

 

Olejek na trądzik z olejkiem jojoba

Olej jojoba, jest jednym z niewielu olejów roślinnych, które mogą walczyć z trądzikiem. Ponieważ zarówno nawilża, jak i hamuje rozwój bakterii, olej ten jest świetnym wyborem. Olej jojoba kontroluje produkcję sebum - odpowiednio nawilżona i odżywiona skóra zmniejsza ilość sebum (czyli łoju), które może powodować powstawanie grudek, zaskórników i pryszczy. Olej jojoba nie uczula, nie podrażnia, nie zatyka porów i przyspiesza gojenie się podrażnień skóry.

 

Olej jojoba na włosy

Olej jojoba może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju włosów. Olej jojoba odżywi i nawilży suche, zniszczone i łamliwe włosy oraz przywróci im blask. Polecany też dla osób cierpiących na łupież. Ma on właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne, odżywi i oczyści skórę głowy. Wosk jojoba może być stosowany do olejowania włosów tłustych i ich odżywiania.

➡️ Zastosuj ciepły olej jojoba na włosy i skórę głowy, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Nałóż olej na skórę głowy i przykryj ją czepkiem lub folią. Po 10-15 minutach spłucz włosy łagodnym szamponem i letnią, ciepłą wodą. Taką odżywkę należy wykonywać co najmniej raz w tygodniu.

 

Skrócone właściwości i zalety  oleju jojoba

  • Nie powoduje podrażnień.
  • Nie wywołuje uczuleń.
  • Ma działanie relaksujące.
  • Dzięki temu hamuje rozwój bakterii.
  • Właściwości przeciwgrzybicze.
  • Reguluje wydzielanie sebum.
  • Wzmacnia warstwę hydrolipidową skóry.
  • Nawilża i natłuszcza
  • Wypełnia zmarszczki
  • Ma działanie oczyszczające.
  • Nie powoduje zatykania porów.
  • Przyspiesza gojenie się podrażnień.

 

Olej jojoba stosuj jako:

  • Kremu do skóry trądzikowej.
  • Krem ochronny, przeciwzmarszczkowy, nawilżający.
  • Odżywka do włosów tłustych, suchych i z łupieżem.
  • Krem łagodzący dla niemowląt, np. Na pieluszkowe zapalenie skóry/odparzenia u dzieci.
  • Środek do usuwania makijażu.
  • Składnik olejków do masażu.
  • Nawilżający balsam do ciała.
  • Środek na rozstępy.

 

✅Składniki

olej jojoba nierafinowany

✅ Masa netto: 100ml

✅ Naturalny w 100%

 Tłoczony na zimno

 

Przechowywanie oleju jojoba:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa już od Orlen Paczka (dla zamówień opłaconych z góry)

3.5% zniżki za pierwsze zakupy z rejestracją

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl