Herbata zielona Rafaella 100g Flavo
towar niedostępny
Opis
Herbata zielona Rafaella 100g Flavo
✳️ Herbata zielona Rafaella bazuje na chińskiej herbacie Sencha.
✳️ W jej składzie znajdziemy kawałki ananasa, liofilizowane truskawki i porzeczki, kwiat malwy, aromat.
✳️ Napary są wyraźnie owocowe, orzeźwiające, przyjemne w smaku, lekkie.
✳️ Należy ją parzyć w wodzie 65-80 °C przez 2-3 minuty stosując łyżeczkę suszu na szklankę wody.
Korzystne oddziaływanie herbaty zielonej
✔️ W listkach herbaty znajdziemy wiele substancji odżywczych ale przede wszystkim teinę (formę kofeiny), która ma działanie pobudzające czyli przyspiesza czynność serca, podwyższa tempo przemiany materii, poprawia koncentrację, refleks, zmniejsza senność, poprawia nastrój.
✔️ Herbata zapobiega próchnicy zębów (zawartość fluoru), chorobom serca i układu krążenia, miażdżycy, rozwojowi jaskry.
✔️ Ma też właściwości moczopędne.
Substancje odżywcze ukryte w listkach herbaty zielonej
❎ Napój z liści herbaty Rafaella ma wiele cennych właściwości.
❎ Zawiera wiele związków biologicznie czynnych i substancji odżywczych jak alkaloidy purynowe (teina będąca formą kofeiny), aminokwasy, lipidy, nieco witamin jak C, A, E, K, z grupy B.
❎ Występują tu również makroelementy jak potas, wapń, magnez, glin, mangan, żelazo i trochę mikroelementów jak selen, czy fluor.
❎ Ale przede wszystkim istotne są związki fenolowe (polifenole) a z nich najwięcej życiodajnych katechin, które są silnymi przeciwutleniaczami.
☀️ Polifenole i ich cudowne właściwości
☀️ Spośród polifenoli występują m.in.:
- Kwasy fenylokarboksylowe
- kwas galusowy - ma działanie antyoksydacyjne
- Flawonole;
- kemferol o działaniu rozkurczowym, przeciwzapalnym, przeciwalergicznym, przeciwgrzybiczym
- kwercetyna o działaniu antyzapalnym, przeciwmiażdżycowym, przeciwzakrzepowym, antyalergicznym
- mirycetyna o działaniu antynowotworowym, przeciwmiażdżycowym
- Flawanole:
- katechiny np. epikatechiny, galusan epikatechiny, ale najwięcej jest galusanu epigallokatechiny, który jest dużo silniejszym antyutleniaczem niż witaminy C i E – mają one działanie jak wymienione powyżej, ale też zmniejszają poziom cholesterolu LDL, działają przeciwmutagennie, obniżają ciśnienie tętnicze krwi, pomagają w walce z otyłością, zapobiegają chorobom układu sercowo-naczyniowego, wspomagają w walce z cukrzycą, przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
☕ Wykorzystanie herbaty w kuchni i nie tylko
☕ Herbatę zieloną Rafaella parzy się w temperaturze 65-75 °C przez 3-5 minut stosując 1-2g suszu na filiżankę.
☕ Napar ma właściwości pobudzające, orzeźwiające.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje
7% zniżki za pierwsze zakupy z rejestracją