Producenci

Pasta migdałowa 300g Targroch

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 21,99 zł 21.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pasta migdałowa 300g Targroch

Migdały mają wiele cennych substancji odżywczych i prozdrowotnych właściwości. Są świetnym źródłem magnezu, witaminy E, ożywczych olejów omega-9 (oleinowy), czy cennych polifenoli roślinnych.

Substancje odżywcze występujące w migdałach i ich działanie

Duża ilość witaminy E w połączeniu z obecnością kwasów NNKT (np. oleinowego – jednonienasyconego z grupy omega-9) oraz błonnika ma korzystne oddziaływanie na układ sercowo-naczyniowy i skutecznie reguluje poziom cholesterolu LDL i trójglicerydów. Kwasy NNKT, łatwo przyswajalne białko, cenne minerały i witaminy pomagają w walce z cukrzycą typu 2 tak, że diabetycy spokojnie mogą konsumować te cenne nasiona, zwłaszcza że mają one niski indeks glikemiczny wynoszący 15. Sam błonnik, którego jest sporo w migdałach działa jak prebiotyk co jest bezcenne dla prawidłowego rozwoju korzystnej dla ludzi flory jelitowej. Flawonoidy obecne w migdałach razem z witaminami E i A będąc silnymi antyoksydantami „wymiatają” wolne rodniki zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się i poprawiają wygląd skóry, włosów, paznokci. Witaminy z grupy B i kwasy tłuszczowe NNKT (omega-9 i 6) wspomagają pracę układu nerwowego, poprawiają pamięć i koncentrację, a wraz z magnezem działają antydepresyjnie. Duża ilość potasu wraz z kompleksem flawonoidów skutecznie obniża ciśnienie tętnicze krwi.

Względnie duże ilości białka, nawet większe niż w niektórych strączkowych czyni migdały cennym pokarmem dla wegetarian, a obecność aminokwasu argininy zwiększa wytrzymałość i wydolność układu mięśniowego co jest cenne szczególnie dla sportowców. Migdały okazują się pomocne w chorobach układu moczowego (np. w walce z kamieniami nerkowymi) i dróg żółciowych.

Migdały są też odpowiednie dla kobiet w ciąży jako pomoc w nudnościach i występującej czasem zgadze gdyż duża ilość potasu, magnezu czy wapnia działa neutralizująco na kwasy żołądkowe.

Pasta migdałowa 300g Targroch wyprodukowana jest na bazie prażonych migdałów pochodzących z USA. W procesie produkcji nie dodawano do niej cukru, soli ani oleju palmowego. Po otwarciu należy ją trzymać w temperaturze pokojowej i spożyć najlepiej w ciągu miesiąca. Pasta migdałowa nadaje się do kanapek, jako dodatek do deserów, naleśników, ciast.

Występujący niekiedy na powierzchni olej jest zjawiskiem naturalnym.

Wartość energetyczna o odżywcza 100g pasty migdałowej

Wartość energetycna 602 Kcal

Tłuszcze 50.6g, węglowodany 9.5g (w tym cukry 5g), białko 21.9g, błonnik 10.4g, sól 0.07g

Zastosowanie

Pasta migdałowa nadaje się jako dodatek do chleba (np. w połączeniu z miodem), co naleśników. Można ją dodać do ciast.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa już od 175zł (dla zamówień opłaconych z góry)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl